top of page
  • Foto van schrijverNatalie

Julie at sea

Ik wil graag het verhaal van Julie (inmiddels 16 jaar) met jullie delen. Julie zeilt op dit moment via School at Sea een half jaar de wereld over met 37 leeftijdsgenoten en 11 bemanningsleden/docenten. Een onvergetelijke ervaring!
Wie ben ik? Wat zijn mijn passies?

Mijn naam is Julie Haas. Ik ben 15 jaar en zit in 5 VWO op het Hermann Wesselink College in Amstelveen. Ik woon in Badhoevedorp samen met mijn ouders en twee oudere zussen. Ik houd van reizen, zeilen, koken, leren, ontdekken, sporten, fotograferen en natuurlijk van mijn familie en vrienden.


Watersport zit bij ons in de familie en is mijn passie. Ze zeggen thuis dat ik met een zwemvest aan geboren ben :-).

Dichtbij ons huisje in Zeeland ligt ook een waterskibaan waar ik het liefst ben als het lekker weer is.


Ik ben trouwens op de foto de kleinste links!


Wat ga ik het komende halfjaar doen?

Zes maanden, van de herfstvakantie tot de meivakantie vaar ik met 37 medeleerlingen op Tall Ship Thalassa naar de Cariben en weer terug. We steken dan ook twee keer de Atlantische oceaan over. Ik ga leren zelf het schip te varen, maar ondertussen maak ik ook mijn schoolwerk, ik zal leren en onderzoeken, ook tijdens de expedities. Ook zal ik wijzer worden van alle culturen en mensen die ik ga ontmoeten.

Hoe de route precies is kan je hier zien: https://julieatsea.com/praktische-informatie/


Waar zie ik naar uit?

Ik kijk er erg naar uit om met een bijzondere groep zoveel avonturen te beleven. We zijn allemaal heel erg op elkaar aangewezen en iedereen is erg gemotiveerd om deze reis te maken, dus we hebben er allemaal heel veel zin in. We varen 90 dagen en we zijn 90 dagen op de wal. Tijdens de stops, op diverse mooie plekken, gaan we ook op eigen reis. Dat betekent dat we als leerlingen allemaal onze eigen verantwoordelijkheid mogen/moeten nemen.


Ik vind het geweldig dat het mogelijk is om zo’n speciale reis te maken terwijl je je schoolwerk nog gewoon doet. Ik ben benieuwd wat ik allemaal zal leren. Leren doorzetten, samenwerken, vertrouwen en natuurlijk ontzettend veel culturen leren kennen. Ik wil graag wijzer worden van de mensen die ik ga ontmoeten. En mijn wijsheid delen met de rest van de wereld. Ik wil de wereld verbeteren, helpen, ondersteunen.


Wat lijkt me lastig?

We hebben allemaal heel weinig eigen ruimte op het schip, dus het is lastig om je eigen moment te vinden en een beetje af te zonderen. Daar moet ik nog wat op verzinnen. Wat waarschijnlijk wel gaat lukken, maar waar ik nu nog een beetje bang voor ben is of ik mijn schoolwerk wel goed genoeg kan doen met al die afleiding. Misschien ook wel een beetje dat ik op sommige momenten heimwee krijg naar mijn familie en vrienden thuis.


Hier een link naar mijn website / blogs!

https://julieatsea.com
65 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page